videon jag gjort inne på psyket

Var lite uppvarvad en kväll så bestämde mig för att göra videoinlägg till bloggen, trots att jag var på psyket, tror mest reglerna gäller att man inte får filma ANDRA patienter och kanske vårdare och sådant också. Ljudet kan vara lite kasst då jag inte vågade prata så högt då väggarna inte är så välisolerade och jag har på musik i bakgrunden (som vanligt) :P Jag pratar lite om hur jag mår, lite om Berny Pålsson och om mina alkoholvanor xD Och så får man se lite hur det ser ut i rummet jag bor i på psyket. Och mina dockor jag har med mig, en trygghet för mig. Det blev allt som allt 3 filmer, först för att minnet tog slut och sedan för att jag hade tråkigt så jag gjorde en tredje film xDHär tog minnet i mobilen slut innan jag var klar, så jag fortsatte i en annan efter att ha rensat upp i mobilen.Hade fortfarande massor med tid innan kvällsmedicinerna skulle komma så jag gjorde en till film, här ser man mest mig sitta och prata om alltmöjligt, kanske upprepar mig också, har väldigt dåligt närminne, hör typ till när man har psykossjukdomar.
Jag sover fortfarande dåligt, äter lite bättre, är oftast för deprimerad för att orka göra något vettigt, att jag gjorde de här filmerna var för att jag för ovanlighetens skull inte var helt nere utan faktiskt blev uppvarvad som jag blir normalt innan jag tar mina kvällsmediciner, men just nu har jag hamnar i en svacka, det är vanligt att det händer mig den här tiden på året, när det är som ljusast.

Jag har också faktiskt hört röster, hörde röster men registrerade dem inte först men sedan märkte jag att jag hörde röster (det kan låta konstigt men jag är så van vid att höra dem att jag inte alltid registrerar att jag hör röster utan ljudkälla) och blev rädd, som tur är var det precis innan jag skulle få min injektion (eller det är väl som vanligt ungefär, men min läkare vill inte ändra på min medicinering trots att injektionsmedicinen uppenbarligen inte räcker hela tre veckor). Rösterna jag hör är hemska, de pratar mest med varandra om hur misslyckad och ful och äcklig jag är, eller så säger de åt mig att göra saker, mest typ destruktiva saker, som "varför åt du det där dumma jävel, gå och spy, NU!" eller att jag ska skära mig eller bränna mig eller något.

Enda jag skadat mig själv nu på senaste tid (sedan sist jag skrev) var att jag tog hål i naveln åt mig igen, men det gjorde inte specielt ont, eftersom stället är typ bara ärr efter alla gånger piercingen förskjutits, men nu har den inte gjort det, skumt o_O Kanske jag äntligen lyckas få så att det läker som jag vill istället för att förskjutas? Det går typ i familjen att den förskjutits av huden förrut för det hände två gånger åt min lillasyster när hon tog hål i öronen o_O Naveln är typ vanligaste stället att sådant händer, har inte ens hört om någon annan som skulle fått det av att laga hål i öronen? Allmänt skumt. Nåväl, måste se till att det inte blir någon infektion eller något, typ putsa morgon och kväll med vatten (bara vanligt rent vatten är vad de flesta piercare rekomenderat mig att använda, inte desinfektionsmedel till något annat än till tungan, då skulle man skölja med ett antibakteriellt munskölj).

Förresten är det mindre än ett år tills det jag bestämt mig att jag måste vara innan jag tatuerera mig, dvs 25 år :] Men man borde hitta en tatuerare som kan svenska eller engelska bra. Så typ om någon råkar känna till någon sådan i Åbo skulle det vara kul om ni skrev :P Sen vill jag hitta en vacker bild på en ängel eller en älva att tatuera in (det kan ni också tipsa mig om om ni vet några sådana bilder :P). Kan ju alltid fråga var en av de som jobbar på verksamhetscentralen hittade sin bild på en älva som hon har på ryggen :D Jepp, två av dem som jobbar där har tatueringar. Och nya städerskan på avdelningen hade taueringar på båda armarna såg jag när hon hade kavlat upp tröjärmarna :O Det var såååå snyggt. Vill absolut ha en snygg tatuering :D Man måste väl dock spara till det, för det är ju inte direkt billigt, inte för jag vet vad det kostar, men det tar ju typ rätt lång tid att tatuera och man måste vara skicklig, och jag har ju bara pension att leva på typ -__- Därför jag piercat mig själv på sista tiden också, det kostar ju typ 50 euro annars -__-

Men nu ska jag se på Uppdrag Granskning på SVT Play, borde ha sänts igår så det borde finnas nytt program upplagt? Det är rätt intressant, även om det handlar om Sverige, men det är ju grannlandet så ;) Fast Finland är ju naturligtvis bättre land, eller hur ;D Haha, nä, det är svårt att jämföra, fast i Sverige slipper man ju prata finska så det är ju bra o__o;

inlagd på psyket

Är inlagd på psyket lite längre än jag brukar vara, är deprimerad, sover dåligt, skär mig och spyr ofta och har självmordstankar, samt hör viskningar när jag inte får sömn, trots min höga dos mediciner. Får se hur länge jag blir inne, förra året var det ju bestämt att jag bara får vara 10 dagar per månad, men vet inte om det gäller i år också.

Vi har en annan psykiatriker just nu för Kauko är på semester, men innan det hann han ändra så att jag tar all min Seroquel Prolong på kvällen, så jag sover lite bätte, men jag vaknar fortfarade ofta mitt i natten och är trött på morgonen och ligger mest och vilar och lyssnar på musik tills typ två på dagen.

Idag är jag hemma för Nancy skulle komma, orkade inte avbryta det, dessutom skulle jag kolla om jag fått några räkningar, vilket jag hade, och desutom mitt skattekort, blir varken att betala eller få tillbaka. Men inget beslut om vårdbidrag ännu :/

Har skurit mig, eller jaja, rispat typ, för hade inget annat än en nål jag hittade i mitt rum på psyket. Var en kärring som var jävligt otrevlig och jag tål inte sådant, fick en ångestattack så jag låg och grät i över en timme innan jag började leta efter något vasst, det följde mina regler, vänta minst en timme, och jag hade ju gråtit i en och en halv timme innan. Undviker den där kärringen nu, vetefan varför hon blev så sur på mig?

Nu ska jag börja gå tillbaka till psyket snart, missade maten men åt lite bröd jag bakade och två ägg, utan att spy, men mera tänker jag inte äta idag, åt lite lappskojs på lunchen också så det är ungefär normalt ätet.

Why Not Wynaut?

I want another pokémon! Why not Wynaut? NO!

Ja, varför inte den här gulliga lilla saken som när den sger sitt namn, Wynaut, låter som om den säger why not? Den är en förevulution till Wobbuffet och ungefär lika värdelös, så det är väl inte varför inte det är nog mera varför skulle man ha en xD Förrutom att den är söt då, och kunde vara kul att ha i Pokéwalkern, för tilfället har jag en Snubbull, först gillade jag inte Snubbull men It Kind Of Grew On Me? Se själva, den är faktiskt rätt söt trots att den ser trumpen ut :PJa, jag har ju då förståss spelat lite Pokémon SoulSilver, men tror jag bara har 4 gymbadges ännu, laddade upp nya bilder på nattbarn.bilddagboken.se nyss, sett på Project Runway och Top Model, läst lite, men den bok jag läser just nu är rätt slö, utdragen och tråkig på något vis, nåja, jag kan ju alltid ge bort den när jag läst klart den :P

I torsdag ska jag in på intervallvård på psyket igen, har konstaterat redan nu att jag är mera deprimerad än vanligt, blir deprimerad på våren och det håller i sig tills det blir höst, så det må vara sommar och sol men jag har ingen lust att göra annat än ligga i sängen och lyssna på musik med gardinerna fördragna.

Vissa menar att man psykar sig själv till att bli deprimerad när man brukar bli deprimerad men jag tänkte inte ens på att jag skulle kunna bli deprimerad förrän jag började få självmordstankar, efter ett par dagar med att ligga i sängen, lyssna på musik och skära mig insåg jag att jag är mera deprimerad och har högre nivå på ångesten än vanligt. Att jag insåg det var att jag trots hur jag mådde försökte aktivera mig på viska.se, då fick jag plötsligt sjukdomsinsikt, så hopperligen klarar jag mig utan antidepressiva, man kan nämligen blir värrei början av sådana och preis det brukar jag bli också, skär mig mera och funderar mera på självmord, men sen tycker jag inte de hjälper tillräkligt för att man ska stå ut med biverkningarna. Och ja, jag äter redan Omega-3 som är bra mot depression, vem vet, utan det skulle jag kanske vara så djupt nere i en depression att jag inte skulle ha insett att det här är bara tillfälligt, överlev till hösten så blir det bättre!

Jag har skurit mig själv rätt mycket, har dock inte skurit mig så att det syns när man har t-shirt för det börjar bli tid att gå i kortärmat snart, faktum är att jag gått med kortärmat hemma och vinterrock ute, men ska nog byta bort vinterrocken snart, trots att den är bekväm :P Men det är rätt varmt hemma hos mig av någon anledning så därför går jag i kortärmat.

Nu ska jag se vidare på Top Model och försöka stå ut tills jag ska sova. Fick förresten ett halsband idag av mamma, det är väldigt snyggt, i silver med en stor swarzkofskikristall i ljust rosa, måste ta en bild. Här:Blev förresten sjukpensionär från och med början på den här månaden, fick till och med ett pensionärskort som man får typ gå billigare på olika tillställningar och saker. Jag har antagligen varit så länge på rehabiliteringsstöd att de ville ändra det, men ingen pratade med MIG om det, jag fick bara brev från FPA att jag blivit beviljad sjukpension. Det är samma mängd pengar som rehabiliteringsstödet och det hindrar antagligen inte att jag gör vad jag gör så det är väl inte någon större omställning. Men jag kan ju säga att när jag var liten drömde jag inte direkt om att bli fattig pensionär vid 24. Nåväl, blir jag bättre kan man häva det och jag kan börja jobba, för jag vill utbilda mig och börja jobba, typ med utvecklingsstörda eller så, bli närvårdare. Får bara hoppa jag blir bättre med tiden för starkare mediciner än jag har tål jag inte, dvs Leponex, den bästa antipsykotiska medicinen, den gjorde att jag fick en massa epileptiska anfall hela tiden, enda BRA med den var väl att det då blev utredning som konstaterade att jag har epilepsi.

Nåväl, fått sjukpension och bostadsbidrag, väntar bara på vårdbidrag nu, som jag VERKLIGEN hoppas de godkänner för även om jag har många mediciner specialersatta så är inte laktostabletterna, järntabletterna, melatoninet eller Tenox specialersatta, och det är mediciner jag MÅSTE ta, sen tar jag ju ännu till frivilligt multivitaminer, magnesium, d-vitamin och Omega-3. Visserligen köpte pappa åt mig Omega-3 och magnesiumtabletter från TarjousTalo (var dit med mamma och pappa just för jag sett att de hade Omega-3 av den sort jag tar billigare där) såjag har lager på det iallafall, men mina laktostabletter har blivit gamla och samma med järntabletterna :/ Bara för att jag inte räknat med att vara inlagd 7 månader förra året, då blev de otagna, sen blev de gamla (tagit dem trots det, inte orkat köpa nya just för jag haft problem med pengarna, men antagligen hjälper de inte lika bra nu som innan de blev gamla) och nu behöver jag nya, båda sorterna jag haft har dock gått ur produktion, så får försöka hitta några andra bra :[

Tror den järntablett jag fåt på psyket heter Retafer eller något sådant? Ska se efter den, för den får jag inte ont i magen av (som Obsidan tror jag den hette, fick typ diarré hela tiden av en, usch, mitt HB sjönk under den tiden jag tog den så den hjälpte INTE) och sedan någon av de billigare laktostabletterna eftersom jag tar, när jag är hemma, minst en gång om dagen då jag tar min största dos laktos, på kvällen, jepp, det är mina mediciner som innehåller laktos. Och ja, man märker av det.

Nå nu är det slut på riktigt!

Hejdå! Tack för att ni läste ^^

Pokémon SoulSilver

Det tog sig sin lilla tid att komma det där paketet med min Pokémon SoulSilver med pokéwalker från play.com, billigaste stället jag hittade då jag skulle förhandsbeställa som blev ännu billigare sedan :O Men det kom nu på tisdagen så jag har gått omkring med pokéwalkern, första dagen med en Zubat, sen idag med en Wooper, imorgon ska jag ha (ändrade mig från Bellsprout när jag fångade den här) Hoppip för jag vill ha en gräspokémon när jag ska på trädgårdsmässa ;) Har annars inte kommit specielt långt i spelet, bara förbi första gymmet, för jag har sett på Project Runway och läst böcker, men någon dag får jag nog lust att maratonspela, brukar få det ;)

Var hem till min farmor och farbror idag, så drack tre koppar kaffe och åt två bitar bulla, tre kex och 9 geishabitar. Sedan kom jag förståss hem och lagade och åt precis äggröra smaksatt med vitlök (ett experiment) och det var JÄTTEGOTT. Blir nog inte att äta mera idag för klockan är redan 19.

Enligt min pokéwalker hade jag gått ca 5000 steg men enligt min gamla Pikachu-stegmätare hade jag gått ca 6000 steg så nu undrar jag vilken som är rätt, gah, irriterande. Nåväl, jag hitade en VANLIG stegmätare i en av mina väskor (visste inte ens att jag HADE en sådan?) så imorgon ska jag ha alla tre och NÅGON av dem borde väl visa ungefär samma (eller så gör jag det någon annan dag, spelar ingen roll, jag tänker iallafall försöka mig på det någon gång) men jag gillar ändå pokéwalkern bättre än Pikachu-stegmätaren för den har flera funktioner, som att man kan fånga pokémons eller leka hitta-saken, det kostar "watts" (man samlar också watts i Pikachu-stegmätaren och man kan spela roulette eller ge wattsen till Pikachu) och wattsen i pokéwalkern får man 1 per 20 steg man tar och att försöka fånga en pokémon kostar 10 watts och att försöka hitta en sak kostar 3 watts. Har hittils fångat 5 pokémons, tre med Zubat och två idag, man kan max ha 3 på pokéwalkern (samma med saker) så om man får mera måste man byta ut dem, MEN, man kan föra över sakerna och de pokémons man fångat till spelet (och naturligtvis byta ut vilken pokémon man har i pokéwalkern och vilken miljö man går i) så på det sättet fungerar det bra.

Nu ska jag försöka sova ordentligt så jag orkar med trädgårdsmässan med kvinnogruppen i rehabiliteringen imorgon och hopperligen sedan till Jenni efter det. Dessutom är jag jävligt sugen på Coca Cola Zero just nu så BYE! Hoppas ni har det bra <3

videoinlägg - en allmänt råddig video, självskadan

Jag borde sova, men somnade inte, så gjorde en liten video, kan verka lite flummig eftersom jag tagit Tenox, som är en stark benzo.

Skar mig själv rätt mycket idag, det är som att det bara blir värre och värre, först när jag började efter mitt halvår utan att skada mig själv var det inget värre än tillräkligt djupa sår för att det skulle blöda, och bara 5-6 åt gången, nu har jag "kris-kross" överallt, på överarmen, på magen och på höger hand, som tur är har jag väldigt snygga spetsvantar så en sådan döljer de såren, resten hoppas jag min klänning kan dölja. Skär så att jag kan ha t-shirt på mig utan att man ser färska sår, dock ser man ju min helt ärrade arm trots det men inga nya sår.
Vill inte visa att jag skurit mig, min mamma mår dåligt av att jag skär mig, men jag kan liksom inte sluta, jag behöver något som tar bort ångesten innan den kommer till den punkt då bara självskadan fungerar.


RSS 2.0