min födelsedag :)

Ska bara ha ett kort inlägg här om att idag har jag blivit 24 år gammal :D

Min farmor och min ena farbror kom på besök igår, för jag ska in på avdelningen idag så därför kom de igår, och jag fick en spegel och pengar av dem :D  Det är en riktigt snygg spegel faktiskt, men jag vet inte var jag ska ha den ännu för jag ska typ ha en till bokhylla också så det blir att möblera om...

Idag var jag och mamma på Café Hallonblad, nyaste cafét "i stan" och det är världigt trevligt ställe, typ antikvitetsaffär och café. Åt en fastlagsbulle och drack två koppar kaffe, mamma drack bara kaffe, fast hon dricker inte så mycket kaffe nu mera för hon får ont i magen av det typ :/ Hon gav mig ett presentkort till Seppälä och en litne sådan handduk man sätter i vatten så växer den, vi vet säkert xD Sen ska jag få lite mera pengar när jag behöver.

Ja, och så ska jag då alltså in på psykets avdelning idag också, men först ska jag till Aktiva och sen ska jag packa och först sedan ska jag iväg till psyket.

Igår var ockå diakonissan på besök hos mig, jag skäms inte lika mycket över att ha besök nu som jag gjrode förrut, innan jag fick Nancy som kommer och hjälper mig städa. Hon var här i tisdags, vi var till KELA också och tydligen ska jag behöva ett B-intyg Precis Just Nu för att få rehabiliteringsstödet fortsatt, och DET HAR JAG INTE FÅTT NÅGOT MEDDELANDE OM, det är ju för i helvete min största inkomst, har inte råd att betala hyran utan det ens, för bostadsbidraget gäller ju inte hela hyran. Orsaken till att vi var till KELA var att jag i måndags fick brev om att in hyra ska höjas till 340 euro och då måste man ju uppdatera det med bostadsbidraget och grejs. Hinner inte träffa läkaren idag om intygen jag behöver för han slutar redan 15, men imorgon ska jag hopperligen få träffa honom, behöver b-intyg för rehabiliteringsstödet och c-intyg för vårdbidraget, bostadsbidraget behöver man som tur är inte intyg för, bara kopia på brevet om höjningen av hyran, och en kopia hoppas jag Jenni på Aktiva kan ta åt mig, de har typ kopieringsapartasprintergrej. Anyway.

Nu måste jag gå, blir nästan inget om pokémon idag för jag har inte splat sen sist, inte orkat. Däremot frå ni en bild på mig i min "nya hårfärg" det är egentligen bara mitt röda hår färgat med ne färg som bara hette "Brown" och är samma färg som min hårfärg. Haha, bra att veta vad ens hårfärg heter, helt enkelt "brun" xD Men det är lite rött i fortfarande då jag hade rött hår innan :)


Berny Pålsson

Nu har jag sett dokumentären Berny Blue om författarinnan Berny Pålsson, den finns, iallafall vid skrivande tillfälle, inlagd i 6 delar på Youtube, alltså här.

Den var rätt intressant, jag vet inte hur jag föreställt mig Berny men antagligen inte riktigt så som hon verkade i dokumentären, den är iofs också vinklad som precis allting annat är, det finns bland annat en blogg som bara handlar om att man ska skvallra på Berny! (Här för alla intresserade) Fick reda på bloggen från ett inlägg på viska.se's forum. Ett forum för främst shizofrena men även andra som har lust att hänga på ett forum för shizofrena, och Berny har ju diagnosen shizofreni. Det är bland annat o mdet hon skrivit sina självbiografiska böcker Vingklippt Ängel och Känn Pulsen Slå, Vingklippt Ängel handlar om hennes "yngre år" och tider på psykiatriska sjukhus och behandlingshem och om hennes självksadande, Känn Pulsen Slå handar mera om hennes missbruk, av både droger och alkohol, och hennes försök att få hjälp, samt de sexuella övergrepp hon utsattes för när hon var liten.

Som alla som känner mig någolunda iallafall vet att jag delar en del av hennes historia, jag blev utsatt för sexuella övergrepp, är självskadare (om än inte lika kraftfullt som för bara ett år sedan) och har fått höra att jag har shizofreni. Däremot har jag aldirg missbrukat något olagligt, jag har dock varit beroende av värkemdiciner (både paracetamol och ibuprofen) och nikotin, och är beroende av koffein. Jag har tagit otaliga överdoser av paracetamol, är överkänslig mot aspirin efter att ha käkat en hel burk och sedan spytt i två timmar, är säkert mera koffeinkännslig än vanligt pga av överdos av koffeintabletter. Min senast och mest allvarliga paracetamolöverdos gav mig en leverskada, men den är nog redan läkt för jag sökte hjälp relativt tidigt efter överdosen (ca 12 timmar efter). Berny var också mobbad i dagis, jag var mobbad hela grundskoletiden.

Berny och jag är dock inte alls specielt lika varandra, hon verkar utåtriktad och uppmärksamhetssökande och som sagt missbrukar droger och alkohol, hon verkar gilla att vara lättklädd och har promiskuöst mycket sex, det vill säga hon är också sexmissbrukare. Jag har själv knapt något liv att tala om och är fortfarande oskuld, jag dricker ibland alkohol men gör det då hemma och oftast inte mera än fem glas vodkaäppeljuice  om dagen, jag har en gång blandat benzo och alkohol hemma hos mina föräldrar när bara min syster var hemma och det skäms jag för, jag tror nog jag skrämde henne rätt mycket men dom alla som blandat benzo och stora mängder alkohol vet så minns man inte specielt mycket av händelsen. Sedan dess har jag aldrig, om jag planerat vara vaken, blandat benzo med alkohol, dock har jag blandat det för att kunna sova, eftersom min sömnmedicin är benzo, det har dock hänt max 10 gånger, då jag avskyr smaken av alkohol. Förutom i cider och rött vin ^^ (dricker vodka med äppeljuice eftersom äppeljuice tar död på den värsta smaken av alkohol, till skillnad från annat jag testat blanda med)

Hittade även dokumentären på Pratebay, det här står det om den:
""Berny Blue" skildrar Berny Pålssons liv efter den självbiografiska debuten "Vingklippt ängel" från 2004, då hon söker hjälp för sitt drogmissbruk och kämpar för ett bättre liv. Filmaren Ronja Yu har följt Berny i nästan två år, i vardagen, vid inläggningar och under avgiftning. Under vilda klubbnätter och på festivaler. Dokumentation varvas med intervjuer, och filmen blir både ett författarporträtt och en inblick i hur svårt det är att få hjälp när man är både psykiskt sjuk och drogmissbrukare. Trots sin starka vilja att bli fri från droger dras Berny in i en Kafkalik byråkrati i vårdmaskineriet och hennes liv pendlar mellan lyckostunder och totalt mörker. I "Vingklippt ängel" skrev Berny Pålsson om sin kamp mot drogmissbruk, självdestruktivitet och en ännu odiagnostiserad psykisk sjukdom. Boken, som blev en stor framgång, skapade debatt kring självskadebeteende bland unga och Berny Pålsson blev en kultperson för ungdomar över hela Sverige.

Regissör: Ronja Yu

Längd: 59 minuter
"
Länk till dokumentären på Piratebay finns här.

Hennes böcker Vingklippt Ängel och Känn Pulsen Slå finns i pocket på adlibris.com, länkarna leder till sen finlandssvenska versionen av adlibris, för att välja land gå hit och sök sedan efter Berny Pålsson.
Det finns delade meningar om hur korrekta dessa självbiografier egentligen är men jag gillar dem, de är också lättlästa även för en dyslekitker som jag och jag ser faktiskt fram emot hennes tredje bok, som ska vara fiktiv. Jag idoliserar dock inte Berny som man hör en del unga tjejer göra, jag idoliserar nämligen ingen, ingen är tillräkligt perfekt för mig, jag gillar olika personer för att de är bra på något de gör och jag gillar Berny för att hon, trots sin sjukdom, kan skriva. Jag vet iallafall att jag själv blir totalt i skrivstopp när jag äter antipsykotisk medicin, en av de främsta orsakerna till att jag slutar ta den och att min blogginlägg brukar vara skrivna precis före jag ska ta nästa dos, dock fungerar inte mitt kreativa skrivande alls, jag har helt stop på mina böcker.
Här får ni lite bilder av Bernys böcker, det är Berny själv som är på pärmarna:

 ........................................


Alla mina länkar öppnas i ett nytt fönster vid enkel klickning.

Bernys Hemsida .......... Berny på Wikipedia .......... Bernys Blogg

psykoser, neuroleptika och pokémonrap

Jag har haft lukthallucinationer, tyckte det var kostigt för trodde det var kortare tid sen jag fick min injektion än det var, fick nämligen den idag så det var alltså mera än två veckor sedan jag fick den då jag började ha lukthallucinationerna, jag vet att det inte var riktigt för det luktade typ bensin i min lägenhet, sedan luktade det vodka och det har jag inte druckit på flera månader? Sen luktade det ruttna ägg och jag har inte ens äggskal kvar i lägenheten :S

Måste ärligt säga att jag inte minns om eller när jag skulle haft lukthallucinationer tidigare? Ska läggas in nästa gången den 25.2 (på min födelsedag, woohoo...) och får väl då träffa min läkare, ska fråga om det vore en bra idé att höja min injektionsmedicin? (tar redan så mycket Seroquel, har ju 900mg Seroquel Prolong om dagen + två stycken 200mg vanliga Seroquel (fast billigare preparat med samma verksamma ämne) som jag har vid behov) Och om jag får mera rastlöshet av det... Fast det borde jag nog inte, de flesta säger att oftast ändrar inte biverkningarna med dosen utan man har ungefär samma biverkningar på låg dos som hög dos, tror jag har rätt låg dos injetionsmedicin? Dessutom blir man trött av Seroquel, men resultatet kan bli att jag är trött och rastlös så jag inte kan sova, det är en jobbig kombination....

Mina kramper jag haft i fingrarna kan heller inte bero på min injektionsmedicin för den borde ju varit lägre i kroppen och kramperna har kommit med lukterna. Peratsin heter min injektionsmedicin i Finland, den har något annat namn i Sverige, och den hör till de äldre generationen neuroleptika. Först åt jag den i tablettform en tid för att de skulle se att jag tålde den och sedan började injektionerna, allt under en tid jag var inne på psykets avdelning. Men hej, idag och igår har jag inte haft kramper i fingrarna så det kanske är slut på det iallafall!

Jag höll egentligen på att se på en dokumentär om Berny Pålsson (som skrivit två självbiografier, Vingklippt Ängel och Känn Pulsen Slå [Wikipedia][Hemsida]) men sedan insåg jag att jag IGEN glömt att tvätta mig på evigheter så jag hoppade i duschen för en kort stund för jag ska med verksamhetscentralen/rehabiliteringen på en utflykt imorgon, fast före det måste jag till socialen med en sjukhusräkning men det kan man typ ta på vägen. Tror det här med att jag inte sköter min personliga hygien är något av de negativa symtomen vid shizofreni, det är lite samma som att jag behöver pushas för att städa och ibland också äta, jag HAR ibland gått nästan en vecka utan att äta något, men man går iallafall ner i vikt då ^^ Jag har bulimi, inte anorexi, idag har jag fått laga mat tre gånger för jag bara kräktes upp allt jag åt (även den sista gången men jag orkar inte laga mera mat idag, även om det bara var makaroner kokta i buljong) fast igår åt jag hemma hos mina föräldrar så då kräktes jag inte. Det var en mystisk hamburgare jag åt, sen dröp av ketchup, senap och majonäs (jag hatar egentligen majonäs, haha xD) och det var stekt ägg i den? Så jepp, mysko hamburgare, inte från Hesburger (som förövrigt ÄGER McDonalds ass) utan någon annanstans ifrån, frågade inte var xD Ha förövrigt gåt upp i vikt... Det är därför jag har så svårt att behålla maten, kan också vara därför medicinen inte verkat ordentligt eftersom jag har större kroppshydda nu (jag menar inte att jag gått upp LITE, jag har ffs gått upp nästan 10 kg!). En elak liten biverkning av Seroquel, enligt något jag läste så gör vissa (de flesta) soternas neuroleptika att fett lättare lagras på kroppen, så det är inte "bara vatten". Problemet är BRÖD, jag har svårt att spy upp bröd och jag har bakat för mycket av det, nu har jag bestämt mig för att INTE baka på minst en månad och försöka gå ner det jag gått upp, MINST. Det är inte hälsosamt att vara överviktig. (jag gör iofs helt fel saker, som att spy, eller inte äta, men ska även börja gå promenader mera igen, hopperligen får jag en pokewalker när Soul Silver kommer ut för en stegmätare som kräver av en att man är aktiv skulle vara en bra knuff i baken)

Jag börjar på allvar tröttna på att färga håret, funderar på att färga mitt röda till en brun nyans som liknar min egen och låta det bara vara, även om det inte blir som min riktiga hårfärg, min riktiga hårfärg glittrar i solen, haha. Sen borde jag börja komma ihåg att ta mina järntbltter och INTE spy när jag tagit dem, tyroxinet är okej, tar det på morgonen och äter aldrig på morgonen så det hålls nere, men jag har börjat tappa hår igen och jag misstänker det beror på min evinnerliga järnbristanemi, eller så inte, spelar väl ingen större roll, man kunde väl typ bara raka av sig skiten?

Jag misstänker att jag är deprimerad, men jag vet inte vad jag ska göra åt det, gillar inte att äta antidepp för de har också biverkningar, är jävligt trött på att jag så lätt får biverkningar. Nu ska jag övergå till något som för tillfälle är det enda jag orkar syssla med, nämligen Pokémon.

 

Pokérap! Från den första säsongen av Pokémon Animen, minns bra den tiden då alla visste att det fans bara 151 pokémons, 150 "vanliga" och den legendariska Mew! Nr 151. Och sedan förståss MISSINGNR. som var en bugg i de första pokémonspelen ^^ Man kunde verkligen fucka upp sitt spel med MISSINGNR. om man hade otur ^^

Just nu har jag ju spelat Pokémon Emerald, ska försöka få min sjätte badge men damn, ALTARIA som gymleadern har är svår att få livet av utan att offra halva teamet, grr... Får väl bara lov att träna som en galning som jag gjorde efter att Wattson wiped out hela mitt team, tränade min börjanpokémon till Lv 30 då, nu är den Lv 34 bara så lite täning skulle nog inte skada ^^ Fast just DEN kan jag inte använda mot ALTARIA, den kan Earthquake och jag började med Fire-type som dör genast av det... Dessutom är den delvis Fighting-type vilket Flying-type som gymleadern har är supereffektivt mot. Men min MIGHTYENA Darkness skulle nog kunna ta hand om ALTARIA, eller så tränar jag min TRAPINCH tills den evolverar, den är mitt nya "wildcard" istället för SKITTY som typ dog hela tiden... När TRAPINCH evolverar blir den delvis Dragon-type precis som ALTARIA (men den är Ground istället för Flying som ALTARIA). Ugh... Jag vet inte hur det ska gå, enda spelen av pokémon jag haft problem med gymleaders är just Ruby/Saffire/Emerald -.- Static min MANECTRIC är förstås mitt främsta vapen mot flygande pokémons så den ska jag träna, träna, träna. Vill kunna använda FLY utanför strider och flyga till alla ställe jag vill istället för att nöta på mina "runningshoes" och använda SURF för med SURF kan man träffa på random vattenpokémons. Hm... Men det skulle ju vara ett bra sätt att träna Static :D Ut och surfa ^^

Imorgon, nu ska jag se klart dokumentären och gå och lägga mig, ska upp 11 imorgon och till socialen och sedan till verksamhetscentralen/rehabiliteringen på utfärd. Kan inte gå och lgga mig NU för somnar jag med vått hår är det bara en enda tova imorgon... Dessutom har jag glömt att ta min medicin mellan 21 och 22 så måste ta den nu... Och Seroquel Prolong tar ungefär en timme på sig att göra mig trött, just nu är jag, som alltid när det är länge sedan jag tagit någon Seroquel, inte ett dugg trött. Sedan blir det melatonin och efter det Tenox, så kan jag hopperligen somna, annars måste jag ta av mina vid-behovs...

 

 

Blogg.se slutade fungera när jag skulle skicka inläget igår, så därför är det nu inlagt senare. Var på utflykten och se på dockutställnigne och sedan var vi till ett café där allting var gjrot för veganer, enda "köttprodukten" man kunde få var komjölk i kaffet, men man kunde välja soja-alternativet om man är vegan. Åt en väldigt god tofu-semla och drack kaffe, som var fairtrade och altså jättegott, seriöst, fairtrade gör gott kaffe och dessutom betalar de kaffeodlarna bättre än andra och så ska de väl dessutom uppmuntra mera ekologisk odling. Men det finns ju flera fairtrade sorter förståss, me ndet de hade på det cafét var gott iallafall, det som de har på domkyrkocafét är också något liknande fairtrade och det är också gott :) Det ja ghar hemma är Presidenti tror jag, fast Juhla Mokka är bättre, har ett paket sådant också men inte i användning :P Mmmm.. Gott Kaffe ^^


att höra röster och mera pokémontjaffs

Det mesta får jag inte säga, av vad rösterna säger, men det som de ansiktslösa rösternasäger är minst "farligt" att säga, de brukar oftast haka upp sig på olika saker, kommentera allt jag gör, racka ner på mig, säga att jag inte duger, att jag är värdelös , att folk hatar mig och önskar att jag inte fanns, att jag ska skada mig själv, att jag ska ta överdoser eller ta livet av mig. Det som är kanske otäckast är att de säger att jag tillhör djävulen och förgör alla omrking mig, de säger att jag är satanist men jag vet inte, jag menar, jag tror ju faktiskt att djävueln finns och gud och jesus och så (faktum är att det är historiskt bevisat att det FANNS en man som gjorde mycket väsen av sig, alltså Jesus, under den tiden han fanns på jorden, men förståss inga "bevis" för alla mirakel han ska ha gjort. Så vare sig han var guds son eller inte så FANNS han). Man kan lätt se min ambivilens i och med att jag förutom ett kors alltid har på mig ett pentagram, jag får inte ta av pentagrammet för rösternas skull, och TRO MIG det är lättare att ha det på än att försöka vara utan det, för jga HAR FÖRSÖKT men rösterna blir värre då och ger inte upp, så om jag vill kunna sova är det bäst att försöka lyda dem iallafall LITE.

För mig är det inte alltid så självklart att rösterna inte är verkliga, specielt de som är figurer, skuggor av änglar och demoner, de pratar inte med mig om de inte har något att säga eller om jag inte pratar med dem, det är de ansiktslösa rösterna som försvinner med mediciner men hittils har inget tagit bort de jag SER, och de skuggorna pratar inte högt med mig, för jag hör inte deras röster högre än viskningar, har att göra med att jag bara ser dem som skuggor säger de, så de använder typ telepati eller nåt... Jag har alltid sett dem, de pratar också olika språk, de flesta häromkring kan iallafall engelska, en del kan svenska, en del pratar ju förståss finska men de förstår jag typ inte så de får byta till engelska eller svenska om jag ska förstå dem... Nu har jag sagt så mycket som jag får säga.


Jag hittade mittPokémon Emerald, har ALDRIG spelat genom det, det är till GameBoy Advance, hör till Ruby/Saphire-versionerna men är det som kom senare. Hade "bara" 3 badges så jag började om från början så man bättre hänger med i storyn, det är också spelen Pokemon-X följer, min "rival" är Brendan, han har vitt hår, haha ^^ Jag har ofta önskat jag hade vitt hår, det vore så jävla coolt :D Min karraktär har mitt "spelnamn" Lilli förståss, och har brunt hår som jag naturligt har, (funderat på att låta mitt hår växa ut så jag blir brunett igen, börjar tröttna på att färga det), och alla min pokémons jag fångat har fått olika smeknamn. De jag har med mig nu, på väg till andr gymmet, är, Darkness (female POOCHYENA), Kitti (female SKITTY), Ember (female TORCHIC) och Waterwing (female WINGULL). Att alla min pokémons är female är bara en slump xD Specielt brukar den pokémon man börjar spelet med vara male? Den jag började med var Torchic som jag nämnde efter en av de svagare eldattackerna, tycker Ember låter doolt som ett smeknamn ^^

Till GBA har jag inte Action Replay så jag kan inte fuska men det gör inget, jag är ju bra på pokémon ^^ Däremot vet jag inte om jag ska ha kvar Skitty, det är lite av ett Wild Card att ha en normal pokémon, de är inte egentligen specielt bra på något, men Skitty är rätt söt, haha xD

Den evolverar till Delcatty som också är söt, men, som det oftast är så är de inte bra fast de är söta, kanske har den tills jag får Rayquaza, för den SKA jag nog ha, den lär ska vara väldigt bra :)
Här är förresten en bild av hur tränarna ser ut, den vithårige pojken är Brendan och den brunhårigen tjejen är May, beroende på vileken man väljer får man då nämna den man väljer och den andra får då det namnet.Nästa månad kommer Heart Gold och Soul Silver ut till DS, försöker få min pappa och lillasyster att beställa det åt mig på nätet, förhandsbeställa då ^^; Skulle vilja ha båda men det blir så DYRT så det får räcka med en, tror jag tar Soul Silver, ska inte fuska i det heller, börjar bli trött på att fuska om ja gska vara ärlig... Visst är det kul att kunna fånga andra tränares pokémons men man BEHÖVER inte det, man klarar sig bra med de man hittar vilda, och man klarar av att fånga dem utan 900 Master Balls (de fångar ALLTID en pokémon, så vida den inte är en annan tränares förutom då om man också fuskar att man kan fånga andra tränares pokémon), egentligen får man inte flera än en Master Ball så man ska tänka noga på när man vill använda den, det GÅR att fånga till och med Rayquaza utan att använda en Master Ball. När man inte fuskar får man lov att träna sina pokémons mera också då man inte har typ 512xEXP som fusk, just nu är alla mina i Emerald minst Lv 15, de jag har med mig då, Waterwing är högst LV för den är bra mot Rock-type som första gymledaren har, och jag tror mig minnas att andra har Fighting-type som Flying-type är bra mot, och Waterwing är en Water-Flying-type, är den inte tillräkligt hög LV för att klara gymnledaren så kan jag träna i en grotta som finns på ön där gymmet finns, det finns alltid Rock-type i grottor så det är ett bra ställe att träna en Water-type ^^ Värsta som kan hända min Waterwing är Electric-type, för Electric är effektivt mot båda dens typer, betyder 4xDamage :S Men jag gillar Wíngull ändå, vet inte varför? Kanske för den liknar en mås ^^ Dens evulution liknar dock en pelikan.


Håller på och läser böcker jag lånat från bibban också, var dit tillsammans med rehabiliteringens praktikant, eller den yngre av dem, och avdelningen hade också en praktikant, en som är lika gammal som jag, om jag minns rätt gick vi till och med i samma klass i lågstadiet ^^; Men mitt minne är ju som bekant inte specielt bra, även om det är mest närtidsminnet jag har problem med. Hon går på samma klass som min lillebrors flickvän, men min lillebrors flickvän vill bli läkare så hon söker in dit för att försöka komma in, det är inte lätt att komma in på läkarlinjen.

Änywäy, de böcker jag lånade var Mörka Domäner och Blå Gener av Val McDermid och Tio Små Negerpojkar av Agatha Christie och Kristens Omvägar av CS Lewis, har läst två redan men samtidigt hunnit se på Pokémon och spela pokémon så det är inte så illa ^^


Nu ska jag leta reda på något osm får min mage att inte göra så ont :S Men vet inte varför den gör ont...

RSS 2.0