aspergers vs shizofreni

Hittade en bok jag fått när det var en person som trodde jag hade Aspergers, när jag kollade i den nu så inser jag att jag helt klart inte har det, visst, jag var ett udda barn, men jag blev ju utsatt för sexuella övergrepp. Visst, jag hade ju svårt i sociala situationer, men jag var mobbad och pga det utvecklade social fobi. Jag har också ofta ett stelt ansiktsuttryck, men det beror antagligen på shizofrenin.
Jag har också svårt för vissa mönster men det beror antagligen på epilepsin, visa mönster som blir tredimensionella stör mig. Och jag ser figurer i andra, men det är antagligen min överaktiva fantasi, något folk med Aspergers inte lär ha så mycket av, men själv älskar jag att läsa fantasy och skönliteratur, spela spel i olika annorlunda miljöer, RPGn är ju mina favoritspel.
Kanske är jag lite för insatt i Pokémon, jag kan namnen på nästan alla, iallafall de äldre, de från Black och White har jag inte spelat tillräkligt med för att ha hunnit lära mig namnen på dem, men tack vare Pokédex 3D till 3DS börjar jag även bli bekant med dem.
En annan sak som jag också kunde ha är borderline, men jag hör röster, de pratar med varandra och med mig, oftast pratar de illa om mig och säger elaka saker till mig och försöker får mig att tex skära mig eller ta livet av mig eller förbjuder mig att göra saker, som ta mina mediciner, börjar jag lyda dem i det sista faller betyder det att de blir starkare och jag lyder dem mera. Allt jag kan göra är ta mina mediciner, försöka leva regelbundet, undvika stress och sova. Men sova är svårt, och sover jag dåligt blir jag stressad. Den senaste veckan hade jag väldigt jobbigt med röster, det var bara att lyssna på musik högt så mycket som möjligt. Att spela eller läsa var omöjligt, koncentrationen var på 0 ungefär, enda jag klarade av att spela var Nintendogs. Nu har jag sovit så jag mår lite bättre, men ska ändå in på intervallvård på psyket i torsdag, och är det tyst hör jag viskningar.
Och jag har inte gett efter och skurit mig, blir snart 8 månader sen jag skar mig sist, trots det känns det ofta som om jag skulle bara ge upp och börja skära mig igen, jag har fortfarande kraftig ångest. Det kan det bli värre med eftersom jag slutat med mirtazapin, jag började må illa länge efter att jag tagit dem, precis som det alltid går med antidepressiva åt mig, men jag kan efter ett uppehåll börja ta dem igen ifall jag behöver, än så länge har jag inte märkt någon skillnad men det är väl bara två veckor sen jag slutade med dem. Utan att prata med läkaren som vanligt, får väl lov att förklara för honom på inskrivningssamtalet på torsdag, om han har tid för ett sådant.
Nu har min radio fått något fel så den tar pauser ibland, suck, man får väl lov att blåsa bort dammet från dens "öga" för det är antagligen det som är probemet, brukar vara det, vet inte hur så mycket damm kommer in i den...
Ta hand om er! XOXOXO nattbarn

Kommentarer
Postat av: Helena

Ta hand om dej du med. Kramar :D

2011-08-01 @ 21:44:05
Postat av: prinsessancarro

jag har asperger, schizofreniI början av alla diagnoser. När det var nytt för mig så avskydde jag allt med psykiska diagnoser över huvud taget.Men nu när jag är äldre är jag verkligen glad. För att det har gett mig så många svar på mina problem, typ "aha, är det därför?"

2011-08-03 @ 22:26:46
URL: http://prinsessancarro.blogspot.com
Postat av: TIDSTJUVEN

Ta hand om dig du också, fina Nattbarn! :)

2011-08-04 @ 19:01:57
URL: http://tidstjuven.blogg.se/
Postat av: mella

Har själv Borderline och kan komma i psykotiska perioder. Schizofreni och Borderline kan vara rätt lika. Men är definitivt inte samma sak. Läser iallefall din blogg och tycker du verkar vara en skön tjej :). En sak jag skulle vilja be dig om är att du ändrar din textstorlek till lite större så man slipper anstränga sig så mycket att läsa. Om du vill, för gillar att läsa din blogg :). Ha det bra!

2011-08-04 @ 23:19:44
URL: http://thingsunsaid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0