att vara eller inte vara psykotisk och sjuk

Jag tycker inte att jag är så sjuk som jag antagligen är eftersom när jag tar mina mediciner och inte hör röster så tycker jag medicinerna är onödiga för jag inte hör röster, så jag slutar och börjar höra röster men då tycker jag inte heller att jag är sjuk, inte ens när jag försökte strypa mig själv med ett bälte fast i ett dörrhandtag för att rösterna sa det (men sen kom HAN som vanligt och fick mig att sluta innan jag dog eller blev grönsak) tyckte jag att jag var sjuk. Men samtidigt har jag ju alla de där "negativa symptomen" som gör mig handlingsförlamad, för att inte tala om ångesten, men det känns som om folk tror jag blivit bättre bara för att jag inte skär mig själv. Det stämmer inte alls, jag klarar inte av att göra mycket och jag sover väldigt dåligt. Att städa i 3 och en halv timme gjorde mig så psykiskt trött att jag gick som en zombie hela följande dag också, skulle aldrig klara av att arbeta eller studera när jag är sådan där.

Mot ångesten har jag ju taigt GABA i snart ett halvår, men det är ett naturläkemedel, det är inte testat för långt bruk, jag har ingen aning om ifall den gör något negativt också. Men den minskar på en av de biverkningar jag har av mina mediciner, nämligen skakandet, och den tar bort rätt mycket av ångesten. Jag vet inte om jag är fysiskt beroende av den men helt klart psykiskt beroende, det här veckoslutet har jag bestämt mig för att inte försöka ta så mycket GABA, så att jag inte behöver ta så mycket av den, för jag har fått lite tolerans mot den, det slutar med att jag är ute och röker hela tiden istället, men det kan jag iofs minska på nästa vecka istället.

Jag vet inte hur vettig jag är just nu, orsaken till att det här kom upp är att jag inte tagit mina mediciner ordentligt igen, eller jo, KEppra harj ag tagit precis som ordinerat, det är ju mot min epilepsi och även om jag inte minns själva anfallen så minns jag hur ont man har efteråt så den vill jag absolut inte sluta med. Det är det här med pskiska sjukdomar som är svårare att förstå, men är det kanske inte bara fel i hjärnan precis som epilepsin och dyslexin? Kommer ångesten från hjärnan? Den känns ju mest i bröstet, som om man kvävs för att man inte kan andas. MEn jag måste andas, andas lugnt och still och försöka härda ut utan GABA och utan att skära mig själv, bara idag och imorgon kvar, hopperligen går min tolerans lite ner, 3 om dagen kan jag ta men 5 är ohållbart i längden, det här veckoslutet är det bara två om dagen. Kanske man kan ta lite valeriana istället? Nu ska jag gå ut och röka igen. Typsikt nog kommer det in rök i lägenheten, tycket det luktar tobak när man kommer in efter att ha varit ute till butiken typ. Ja jag vet, det är kanske lite konstigt att vara rökare men inte gilla lukten av tobak...

Kommentarer
Postat av: Helena

Onekligen en aning besvärligt att vara rökare och inte gilla röklukten. ;)Jag tycker inte det är annorlunda att du tar medicin mot epilepsi än mot rösterna. Det ger ju också ett slags lidande när du inte tagit den, dessutom farligt eftersom du skadar dig själv då. Och det hoppas jag du kan slippa framöver. Ta hand om dig. Kramar och Gott Nytt År!

2011-12-31 @ 19:33:42
URL: http://helenamnet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0