psalm 303

Jag läste lite i Psalmboken som jag fått av min mamma, det finns en fin psalm i den, nummer 303

Halleluja!  Sjung om Jesus,
han är den som spiran bär.
Halleluja! Hans är makten,
hans allena segern bär.
Hör, hur sångerna från Sion
brusar som en mäktig flod.
Jesus alla folk och stammar
återlöses med sitt blod.

Halleluja! Ingen ensam,
Ingen hjälplös lämnats kvar.
Halleluja! Tron sin tillflykt
och sitt ljus i Jesus har.
Fastän skyar honom lyfte
bort och ingen honom ser,
glömmer vi ej vad han lovat:
"Alltid skall jag bo hos er."

Halleluja! Du som bjuder
syndare till bords med dig!
Halleluja! Öppnad famnen
är för alla och för mig.
Över jordens vidd din förbön
genom dag och natt oss når.
Bed för mig inför din Fader,
du som vid hans sida står!

Halleluja! Konungarnas
konung är du och förblir.
Halleluja! Född av kvinna
är du, och du blev som vi.
Stor dina härlighet i himlen,
speglad över hav och jord;
störst när ner bland oss du stiger
och os mättar vid ditt bord.

Hoppas det blev rätt... Gillar gammal svenska, det är coolt ^^

Kommentarer
Postat av: Maria

"Halleluja! Ingen ensam, Ingen hjälplös lämnats kvar."

Den var faktiskt riktigt fin. Har aldrig hört den förut, undrar hur melodin går...svar: Tack så mycket nattis! :DHaha, på så vis. Här är det också Vega som gäller. Pappa har en sån där klockradio som väckarklocka, så Vega kommer alltid på om morgnarna. :P Tröttsamt i längden, när mammas och pappas rum ligger bredvid mitt. Och farmor och farfar å sin sida brukar sitta och lyssna på gudstjänsterna i radion på jättehög volym, så det hörs ut genom vädringsluckorna. Grannen är säkert glad :)

Spice Girls, det var tider det...Miss Marple-böckerna har jag aldrig läst, kanske jag borde testa att göra det. Jag läste en Poirot-bok i högstadiet en gång, och efter det tröttnade jag på Agatha Christie i bokform. Filmerna är mycket mer lättförståeliga.Haha, tack för tipset. Måste kolla in den där serien! ;DNär jag blir gammal ska jag bli Miss Marple och sitta med min blommiga tekopp och knapra på kex och lösa mordgåtor.

2009-08-07 @ 22:26:25
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Maria

svar: Tusen tack! :DTänk om Vega försvann, vad många äldre som skulle bli helt ifrån sig då. ;D

Jag lyssnar alltid på X3M eller finska musikkanaler, där de spelar sånt som jag gillar.Jag var inte heller något stort Spice Girls-fan, utan för mig var det Britney, A-teens och Aqua som gällde. Satt och lyssnade på sånt på brorsans CD-spelare. Hade ingen egen så jag fick låna den ibland, tills jag ärvde den när han köpte en ny.

Marilyn Manson och vissa av de andra som du skrev skulle jag aldrig fått för mig att lyssna på på den tiden, men nu är jag mera öppen och lyssnar på i stort sett allt som kommer i min väg. Men Marilyn Manson har jag dock ännu inte mycket till övers för, byter radiokanal när den där Armageddon kommer. :PDet är tur att fisk är gott också. Man borde äta fisk och morötter så man blir smart och får bra syn. :)(märker att det blir långa kommentarer det här, hehe)

2009-08-09 @ 17:55:47
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Maria

svar: Tack. :) Vad vore livet utan böcker? Vissa dagar kan jag sitta från morgon till kväll och bara läsa, läsa, läsa. Vissa böcker är så uppslukande.Tinnitus är säkert mycket obehagligt att lida av. Jag skulle bli tokig av att ständigt höra ett och samma ljud! Fast när man sitter vid datorn hör man ju datorns brus hela tiden också, men till sist slutar man nästan att höra det för att man blivit så van. Kanske det är likadant med tinnitus, bara man inte tänker på det.Det var mycket låtar det! På min har jag bara runt 150. Fast då har jag bara med mina favoriter, som jag lyssnar på mest.Var det inte så att Aqua skulle "återuppstå" nu eller nåt sånt? Har för mig att jag har läst det någonstans.Åt fisk till lunch idag, så kanske jag är smart idag då.

2009-08-10 @ 13:16:45
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Maria

svar: Städa är ju något av det värsta som finns, så jag förstår dig.

Att jag har det städat och fint i mitt rum sker nog bara två gånger om året ungefär. Det vill säga under julen och när jag har födelsedag. Då måste jag alltid städa. Men annars är mitt rum en enda röra, med smutsiga och rena kläder huller om buller över hela golvet (speciellt runt omkring sängen), böcker lite här och var, och alla möjliga papper och småprylar utspridda.

Jag var tvungen att föreviga rummet när det för en gångs skull var städat, så får alla tro att det alltid ser ut så :)Ja, usch, tänk om man skulle få tinnitus. Det är ju rätt vanligt egentligen, speciellt bland musiker.Ojdå, 2000 sa du! Då förstår jag att du behöver en spelare med MYCKET minne. ;D Vad praktiskt att man kan se film med den också, så slipper man att ha någon portabel DVD-spelare om man vill se film när man inte är hemma. Och oftast laddar man ju 'host' ner det mesta, istället för att ha det på skivor.Det har jag också hört att de ska. Men lika bra är det nog att de inte gör det, så får minnet leva kvar istället för att de försöker på nytt och allting blir en enda stor flopp. Som när Backstreet Boys återuppstod.

2009-08-10 @ 18:59:54
URL: http://various.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0